Hideglevegős ködpermetező

Hideglevegős ködpermetező

A hidrokultúrás termesztés alapvető növényvédelmi gépe a ködpermetező. Több olyan termelő kereste meg cégünket, akik országos viszonylatban is elsőként alkalmazták az új technológiát, mert nem találtak elfogadható áron, több féle üvegházhoz és fólia sátorhoz alkalmazható mobil kivitelű hideglevegős ködpermetezőt. Az ő ösztönzésükre indult meg a gépek fejlesztése.

A gépkezelőre fokozottan veszélyesebb ez a permetezési mód, mint a hagyományos, mert sokkal nagyobb a vegyszer koncentráció. Valamint a technológia nagyon érzékeny a környezeti feltételekre (főként páratartalom) és a növényeket is könnyen kár érheti, ha sokáig egy irányban történik a permetezés. Ezen okok figyelembevételével a gépeket modern PLC-s vezérléssel láttuk el, ami a teljes párásítási, permetezési és a rendszer tisztítási funkciókat szabályozza.

A gépek készülhetnek mobil ill. beépített kivitelben is, melyek 1 ill. 2 permetező fejjel rendelkezhetnek. Ezek a berendezések a permetezésen kívül párásítási feladatokra is tökéletesen alkalmasak.

A gépek főbb jellemzői

  • állítható magasság
  • programozott forgatás (forgatási szög és idő)
  • permetezési paraméterek állíthatósága (elő- és utófúvás, permetezési és párásítási idő, stb.)
  • hangjelzéses kommunikáció a kezelővel
  • automatikus rendszertisztítás

További információkért keressen bennünket!

Képek