Rezgető hajtómű

Rezgető hajtómű

Ezeket a hajtóműveket elsősorban a szivacsiparban használják. A szerkezet egy 3mm széles és 0,6mm vastag fűrészlapot rezget. Az ilyen jellegű hajóművek hibái általában a zajos működés és a nagy rezonancia már alacsony frekvencián is.

Egy hosszú fejlesztési folyamat végre sikerült egy olyan hajtóművet kifejleszteni, amely képes nagy löket és frekvencia mellett is, akár teljes rezgésmentesen üzemelni. Az első prototípus már lassan 2 éve üzemel minden hiba nélkül. Ez a berendezés 63mm-es lökettel működik 25-30Hz-es rezgésszámmal.

A második szerkezet már egy sokkal jobban kiforrott hajtómű. A berendezés tömeget sikerült közel a felére csökkenteni, a zajszint sokkal alacsonyabb, a rezgetési frekvencia 20-30%-kal növekedett miközben a löket 74mm-es lett.

A hajtóművekhez természetesen CNC vágóasztalt is gyártunk, melyeket alapvetően kétféle rezgetési mechanikával lehet kérni:

  • 1 hajtóművel: Huzalos rendszerű rezgető mechanika.
  • 2 hajtóművel: A két hajtómű egymással szemben van elhelyezve, melyek pontos együtt mozgása szervomotorokkal van megoldva.

További információkért keressen bennünket!

Képek